Wat is Global Entry en hoe werkt het precies?

Wat is Global Entry en hoe werkt het precies?

Global Entry is een programma van de U.S. Customs and Border Protection (CBP) dat is ontworpen om geverifieerde reizigers een versnelde toegang te bieden bij aankomst op geselecteerde luchthavens in de Verenigde Staten. Het programma is specifiek bedoeld voor internationale reizigers die vaak naar de Verenigde Staten komen, of het nu voor zaken of plezier is. Global Entry stelt reizigers in staat om de wachtrijen bij de immigratie en douane over te slaan en gebruik te maken van automatische kiosken om hun aankomst te verwerken.

Hoe werkt Global Entry?

Om gebruik te maken van Global Entry, moeten reizigers zich vooraf aanmelden en een grondige achtergrondcontrole ondergaan. Zodra je bent goedgekeurd ontvang je een e-mail en kun je gebruik maken van Global Entry. Bij aankomst wordt er een foto gemaakt op een kiosk, waarna je wordt doorgestuurd naar een immigration officer. Je kunt dan direct de bagageclaim verlaten en de luchthaven verlaten zonder in de rij te hoeven staan voor immigratiecontrole.

Je moet nog wel voor goedkeuring een interview hebben. Dit kan ook bij aankomst na aanmelding voor het global entry programma. Dit heet Enrollment on Arrival.

Global Entry voor nederlandse reizigers

Sinds 2022 is Global Entry beschikbaar voor Nederlandse reizigers, wat een geweldige kans biedt om de stress en tijdverspilling bij de immigratie- en douaneprocedures te verminderen. Nederlandse burgers die regelmatig naar de Verenigde Staten reizen voor zakelijke doeleinden, vakanties, of andere redenen, kunnen profiteren van dit programma.

Om in aanmerking te komen voor Global Entry, moeten Nederlandse reizigers een aanvraag indienen bij de Amerikaanse CBP en een achtergrondcontrole ondergaan. De aanvraag kan online worden ingediend, en er worden kosten in rekening gebracht voor het verwerken van de aanvraag.

De kosten van Global Entry

Het aanvragen van Global Entry brengt kosten met zich mee. De aanvraagkosten voor Global Entry bedragen meestal $100 USD per persoon. Deze kosten worden niet terugbetaald als je aanvraag wordt afgewezen. Het goede nieuws is dat Global Entry wordt geleverd met een lidmaatschap van vijf jaar, wat betekent dat je gedurende die periode onbeperkt gebruik kunt maken van de voordelen van het programma.

Global Entry is een geweldig programma voor Nederlandse reizigers die vaak naar de Verenigde Staten reizen en de immigratie- en douaneprocedures willen versnellen en vereenvoudigen. Met een eenvoudige aanvraagprocedure en een lidmaatschap van vijf jaar zijn de kosten het zeker waard voor frequente reizigers. Door Global Entry te gebruiken, kunnen Nederlandse reizigers hun aankomst in de Verenigde Staten aanzienlijk verbeteren en meer tijd besteden aan het genieten van hun reis.