Zo verhoog je het aantal conversies op jouw website

Zo verhoog je het aantal conversies op jouw website

Als je een website hebt, dan kan het verhogen van het conversiepercentage zorgen voor uitzonderlijke groei. Of je nu nieuw bent in de wereld van internet marketing en webdesign, of al enige ervaring hebt, het optimaliseren van je website voor meer conversies is een voortdurende inspanning. In dit artikel delen we deskundig advies en praktische tips om jou te helpen meer waarde uit je website te halen.

1. Bepaal je doelgroep

Je conversie-inspanningen beginnen met het in kaart brengen van jouw doelgroep. Een diepgaand onderzoek is dan ook noodzakelijk. Analyseer je doelgroep's behoeften, pijnpunten en verlangens. Creëer fictieve personen die gezien kunnen worden als jouw doelgroep en om verschillende segmenten te identificeren en hun specifieke verwachtingen beter te begrijpen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door bestaande klanten te vragen wat ze van jouw huidige dienstverlening, klantenservice of website vinden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om drukbezochte forums te bezoeken waar mensen hun ervaringen of problemen delen met andere forumleden.

2. Optimaliseer je landingspagina's

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn landingspagina’s specifieke pagina’s waar mensen op terechtkomen (landen) nadat ze op een advertentie of link naar jouw website hebben geklikt. Een landingspagina is speciaal opgezet om een bepaalde doelstelling te behalen. Landingpagina's zijn dan ook cruciaal voor het behalen van zoveel mogelijk conversies. Zorg voor een duidelijke en relevante boodschap, een pakkende kop en een sterke call-to-action (CTA). Minimaliseer afleidingen en zorg voor een logische opbouw.

3. Verbeter de algehele gebruikerservaring      

Een goede gebruikerservaring is belangrijk wanneer je het conversiepercentage van jouw website wilt verhogen. Zorg voor snelle laadtijden, een goede gebruikerservaring op mobiele apparaten (smartphone en tablets) en een duidelijke menustructuur. Een positieve gebruikerservaring vergroot de kans dat bezoekers overgaan tot het uitvoeren van de gewenste doelstellingen. Hierbij kun je denken aan verschillende leads waaronder contactopnames, offerte aanvragen of telefonische contactmomenten.

4. Maak gebruik van opvallende call to action knoppen

Call to action knoppen (ook wel CTA-buttons genoemd) zijn een must voor iedereen die maandelijks meer conversies wilt behalen. Zorg er dan ook voor dat ze altijd opvallen en een groot contrast geven t.o.v. van de rest van de website. Maak ze opvallend, duidelijk en actiegericht. Gebruik actiewoorden zoals "Ontdek", "Probeer" of "Koop nu". Plaats de knoppen daarnaast altijd op logische en strategische plaatsen op iedere relevante pagina binnen jouw website.

5. Bouw vertrouwen op

Vertrouwen is een belangrijk element wanneer je meer conversies wilt behalen. Gebruik klantrecensies, productbeoordelingen en vertrouwenspictogrammen zoals behaalde certificaten om de geloofwaardigheid te versterken. Biedt ook duidelijke contactinformatie, een over ons pagina en een privacybeleid aan.

6. Gebruik krachtige visuals

Visuele content heeft een diepgaande impact. Gebruik hoogwaardige afbeeldingen en video's die je producten of diensten in actie tonen. Vergeet niet om alt-teksten toe te voegen voor SEO en de algehele toegankelijkheid.

7. Maak gebruik van A/B-testing

Met A/B testing kun je verschillende elementen en/of pagina’s tegen elkaar afzetten. Het is dan ook essentieel om te begrijpen wat wel en niet werkt op jouw website. Door middel van deze krachtige tool kun je een percentage van alle bezoekers verdelen over één of meerdere pagina’s. Stel je hebt 100 bezoekers, dan kun je ervoor kiezen om 50 bezoekers naar pagina A te sturen en 50 bezoekers naar pagina B. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld welke pagina beter presteert. Test verschillende elementen zoals kleuren, CTA-teksten, lay-outs en formulieren. Evalueer de resultaten en optimaliseer indien nodig.

8. Vereenvoudig het aanmeldproces

Heb je onlangs een website laten bouwen, maar ben je erachter gekomen dat bezoekers moeite hebben met het aanvraag en/of contactformulier? Maak het aanmeldproces dan eenvoudiger. Minimaliseer het aantal stappen en de vereiste invoervelden. Is het vragen naar geboortedatum, geslacht of woonplaats wel echt noodzakelijk?

Analyseer en optimaliseer continu

Het werk houdt niet op na de implementatie van deze krachtige tips. Analyseer voortdurend je conversiegegevens om inzicht te krijgen in wat werkt en wat niet. Maak gebruik van tools zoals Google Analytics om je prestaties te volgen en aanpassingen door te voeren. Door te begrijpen wat je doelgroep nodig heeft, hun vertrouwen op te bouwen en de gebruikerservaring te optimaliseren, kun je je conversies aanzienlijk verbeteren. Neem deze tips ter harte en zet stappen om je website om te zetten in een effectieve conversiemachine.

Extra hulp nodig?

Meer tips nodig voor het verhogen van het aantal conversies op jouw website? Wij als website bouwer Zwolle gaan graag vol enthousiasme voor je aan de slag. Bezoek de website websitelatenmakenzwolle.nl en kom direct in contact met één van onze ervaren internet experts!