Alles wat je moet weten over coatings

Alles wat je moet weten over coatings

Coatings kunnen gebruikt worden voor veel verschillende toepassingen, maar ze hebben allemaal één doel: het beschermen van het geen waarvoor het is gebruikt. Denk bijvoorbeeld maar aan auto’s, op auto’s wordt altijd een coating toegepast omdat je niet wilt dat de verf van de auto zo snel beschadigd raakt. Maar wat houdt een coating precies in? Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over coatings. 

Betekenis van coatings

Voor dat we dieper in gaan op coatings, is het belangrijk om te weten wat de betekenis achter een coating is. Een coating is niet hetzelfde als verf, een coating doe je namelijk pas aanbrengen nadat de verf aangebracht is en droog is. De coating biedt dan een bedekkingslaag over de verf heen die dient als bescherming. Ook kan er in de coating een glans zitten.

Toepassingen van coatings

Je hebt voor coatings veel verschillende toepassingen, zo kunnen ze bijvoorbeeld worden ingezet als industriële coatings voor machines om te voorkomen dat ze slijten of corrosie oplopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de pijpleidingen. Waar coatings het meeste toegepast worden, zijn op de auto’s, die dienen vervolgens als een bescherming tegen het Uv-licht en tegen krassen. Als laatste kan het nog worden toegepast in de bouw, dit is meestal alleen voor hoe mooi het er uit ziet. Kijk bij Broekman Logistics als je meer wilt weten over coatings.

Variaties in coatings

Je hebt ook nog eens verschillende variaties in coating, zo heb je slimme coatings die van kleur kunnen veranderen. Dit kan ontstaan doordat er een verschil in temperatuur is, bij koud laat hij dan de ene kleur zien en bij warm de andere. Ook heb je nog milieuvriendelijke coatings, het maken een aanbrengen van deze coatings wordt op een verantwoordelijkere manier gedaan als de normale coatings.

Op heel veel dingen om ons heen kunnen we een coating terugvinden, dit is een beschermlaagje die je aanbrengt wanneer de verf al is aangebracht. In deze coating kan bijvoorbeeld glans zitten. De coating kan worden toegepast op een tal van dingen, denk aan machines, auto’s en in de bouw. Dit kan zijn voor bescherming tegen krassen, corrosie, Uv-licht of slijtage. Dan heb je ook nog variaties in de coatings, zo heb je een speciale coating die van kleur kan veranderen bij een verschil in temperatuur. Ook heb je nog milieuvriendelijke coatings die op een verantwoordelijkere manier worden gemaakt en toegepast.