Hoe maak je een hotmail account aan?

Hoe maak je een hotmail account aan?

Hoewel Hotmail al een decennium bekend staat als Outlook.com, zijn er nog steeds miljoenen mensen die de oorspronkelijke naam gebruiken. In feite, een Hotmail-account aanmaken was voor velen van ons een van de eerste dingen die we op een computer deden. Ondanks de naamsverandering, biedt Outlook nog steeds de optie om een Hotmail-account aan te maken. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet.

1. Introductie

Voor het aanmaken Hotmail account hoef je geen expert te zijn. Het proces is eenvoudig en duidelijk. Nadat je je account hebt aangemaakt, kun je binnen enkele minuten je eerste e-mail versturen. Laten we eens kijken hoe je dit precies doet. 

2. Naar de Website Gaan

Begin door naar de website van Hotmail te gaan. Ondanks dat Hotmail nu bekend staat als Outlook, kun je nog steeds naar de Hotmail-website gaan door in je webbrowser naar hotmail.com te surfen. Deze link brengt je naar de Microsoft Outlook-website, de verbeterde versie van Hotmail.

3. Een account aanmaken

Op de Microsoft Outlook-website vind je aan de rechterkant van de pagina een blauwe knop met de tekst 'Maak gratis een account aan'. Klik hierop om te beginnen met het aanmaken van je nieuwe Hotmail-account.

4. Je nieuwe e-mailadres aanmaken

Voer nu het gewenste e-mailadres in het veld 'Nieuwe e-mail' in en selecteer vervolgens 'hotmail.com' uit het dropdown-menu ernaast. Als je gewenste e-mailadres al door iemand anders in gebruik is, krijg je een rode foutmelding. Probeer in dat geval iets anders in het eerste veld in te voeren.

5. Een wachtwoord aanmaken

Het volgende dat je moet doen, is een wachtwoord voor je account aanmaken. Voer het gewenste wachtwoord in het veld 'Maak een wachtwoord' in. Zorg ervoor dat je wachtwoord ten minste 8 tekens lang is en een mix bevat van hoofdletters, cijfers en symbolen voor maximale beveiliging.

6. Microsofts beleid controleren

Voordat je verder gaat, moet je akkoord gaan met Microsoft's Serviceovereenkomst en privacy- en cookieverklaring. Je kunt deze documenten lezen door op de bijbehorende links te klikken voordat je verder gaat.

7. Je volledige naam invoeren

Voer je volledige naam in. Deze zal aan je nieuwe account worden gekoppeld en zal ook worden weergegeven in het veld 'Van' in alle e-mails die je naar anderen stuurt.

8. Je geboortedatum invoeren

Vervolgens moet je je geboortedatum invoeren. Standaard wordt je regio al geselecteerd, maar als deze niet klopt, kun je de juiste regio selecteren uit het dropdown-menu 'Land/regio'.

9. Aantonen dat je geen robot bent

In de meeste gevallen zal Microsoft je vragen om een puzzel op te lossen of op een knop te klikken om te bewijzen dat je geen bot bent. Volg de instructies op het scherm om dit te doen.

10. Blijf ingelogd

De laatste stap bij het aanmaken van een account is het kiezen of je ingelogd wilt blijven. Als je een computer gebruikt die alleen door jou wordt gebruikt, kun je ervoor kiezen om ingelogd te blijven zodat je niet zo vaak hoeft in te loggen. Echter, voor de veiligheid is het beter om te kiezen voor 'Nee'. Kies alleen voor 'Ja' als je zeker weet wat je doet en er geen risico is dat iemand anders je computer gebruikt.

11. Blader door je nieuwe inbox

Nadat je je account hebt aangemaakt, word je naar je Outlook.com-inbox gebracht. Deze ziet er misschien niet precies hetzelfde uit als de oude Hotmail-interface, maar het principe is hetzelfde: gratis, webgebaseerde e-mail die snel en eenvoudig te gebruiken is.

12. Hotmail op mobiele apparaten

Je kunt ook de Microsoft Outlook-app downloaden op je iPhone, iPad of Android-apparaat om je e-mail onderweg te kunnen raadplegen. Wanneer je een nieuw e-mailadres aanmaakt in de Microsoft Outlook-app, heb je de mogelijkheid om '@hotmail.com' als je e-maildomeinnaam te kiezen.

13. Waarom zou je een Hotmail-account aanmaken?

Het grootste voordeel van het aanmaken van een Hotmail-account is dat je toegang krijgt tot de diensten van Microsoft, en dat zijn er nogal wat! Hier zijn enkele van de voordelen die je krijgt met de gratis versie:

Een Microsoft @outlook.com of @hotmail.com e-mailadres

E-mail, agenda en taken gecentraliseerd in je Hotmail-account

Eenvoudige synchronisatie van je e-mail, agenda en contacten

Realtime chatten via Skype

Een veilige en geavanceerde anti-spamfilter, en de mogelijkheid om je account extra te beschermen met 2-stapsverificatie

Toegang tot cloudopslag met Microsoft OneDrive en gratis 5 GB opslagruimte

Online gebruik van de Microsoft Office-apps, dus een gratis Office-pakket voor online gebruik

50 GB opslagruimte, wat veel meer is dan de 1 tot 5 GB die je krijgt bij een traditionele provider

14. Betalende Hotmail Account: Microsoft 365 Personal

Met de betalende versie van Office 365 voor persoonlijk gebruik krijg je toegang tot:

De Office-apps op je computer, notebook en tablet, zoals Word, PowerPoint, Excel, OneNote, Outlook en OneDrive

1000 GB opslagruimte: meteen genoeg ruimte voor al je foto's

Toegang tot je e-mail en bestanden via vrijwel elk apparaat en vanaf vrijwel elke locatie

Alles veilig opgeslagen en geback-upt in de cloud, zodat niets verloren gaat

Deze extra's krijg je voor slechts € 69 per jaar of €7 per maand. Voor slechts €69 per jaar krijg je dus het hele Office-pakket erbij. En het nog betere nieuws? Voor een gezinsabonnement voor zes leden betaal je slechts 30 euro meer.

15. Hotmail of Gmail?

Beide zijn even goed. De keuze hangt af van wat je het meest gebruikt. Als je veel diensten van Google gebruikt, kies dan voor Gmail aanmaken. Als je vaak met Word en Excel werkt op een Windows-pc en het Office-pakket vaak gebruikt, dan is het waarschijnlijk beter om een Hotmail-account aan te maken.

16. Conclusie

Het aanmaken van een Hotmail-account is een eenvoudig proces dat iedereen kan volgen. Met een Hotmail-account heb je toegang tot een breed scala aan Microsoft-diensten, en het biedt je ook de mogelijkheid om je e-mails onderweg te bekijken met de Microsoft Outlook-app. Of je nu kiest voor de gratis versie of de betaalde versie, een Hotmail-account biedt veel voordelen.