Kun je op Schiphol rustig op je laptop werken?

Kun je op Schiphol rustig op je laptop werken?

Als je regelmatig op Schiphol moet zijn, bijvoorbeeld voor werk of omdat je veel reist, kan het handig zijn om een plek te zoeken waar je rustig op je laptop kunt werken. Tijdens het wachten op je vlucht, of tussen afspraken door, is het fijn om even wat e-mails te beantwoorden of je verslag af te maken. Maar is Schiphol wel geschikt om rustig te werken? In dit artikel gaan we kijken naar de mogelijkheden om op Schiphol productief te zijn.

De lounges op Schiphol

Schiphol beschikt over verschillende lounges waar je toegang toe kunt krijgen. Afhankelijk van je ticket of pas, kun je genieten van de faciliteiten zoals comfortabele stoelen, snacks en drankjes, en uiteraard gratis wifi. De lounges bieden over het algemeen een rustige omgeving waar je ongestoord kunt werken. Je kunt hier aan een tafel zitten of zelfs in een aparte werkruimte, met voldoende stopcontacten voor je laptop. De lounges zijn echter vaak alleen toegankelijk voor bepaalde reizigers, zoals business class passagiers of mensen met een loungepas.

Koffietentjes en restaurants

Naast de lounges zijn er ook verschillende koffietentjes en restaurants te vinden op Schiphol. Deze bieden vaak ook wifi en een aangename omgeving om te werken. Hier kun je genieten van een lekkere kop koffie of een maaltijd terwijl je ongestoord kunt werken. Veel koffietentjes hebben ook stopcontacten, zodat je je laptop kunt opladen. De drukte kan echter wel een nadeel zijn, vooral tijdens piekuren. Het kan lastig zijn om een goede plek te vinden en je kunt last hebben van het geluid en de drukte om je heen.

Werkplekken en vergaderruimtes

Voor zij die behoefte hebben aan een meer formele werkruimte, biedt Schiphol ook verschillende mogelijkheden. Er zijn speciale werkruimtes en vergaderruimtes te huur op de luchthaven. Deze zijn vaak voorzien van alle benodigdheden, zoals een bureau, stoel, wifi en stopcontacten. Deze ruimtes zijn uitermate geschikt voor zakelijke afspraken of als je ongestoord wilt werken aan een belangrijk project. Het reserveren van een werkplek of vergaderruimte kan eenvoudig online of aan de balie.

De bibliotheek op Schiphol

Een unieke plek om rustig te werken is de bibliotheek op Schiphol. In de bibliotheek kun je gratis gebruik maken van werkstations met een computer en printer. Je kunt hier ook je eigen laptop of tablet gebruiken en genieten van een rustige omgeving. Daarnaast biedt de bibliotheek ook boeken en tijdschriften in verschillende talen, mocht je even iets anders willen lezen tijdens je werk. De bibliotheek bevindt zich in de vertrekhal van Schiphol, dus je kunt hier gebruik van maken vlak voordat je het vliegtuig instapt.

Conclusie

Op Schiphol zijn er verschillende mogelijkheden om rustig op je laptop te werken. De lounges, koffietentjes en restaurants bieden comfortabele plekken met wifi, waar je ongestoord aan het werk kunt. Voor zij die behoefte hebben aan een formelere werkruimte zijn er werkplekken en vergaderruimtes te huur. En als je op zoek bent naar een rustige omgeving met werkstations, dan is de bibliotheek op Schiphol een goede keuze. Kortom, Schiphol biedt genoeg mogelijkheden om productief te zijn en je tijd goed te benutten, zowel voor als na je vlucht. Weten wanneer je vliegtuig precies vertrekt? Vluchtinformatie checken doe je gewoon vanaf je smartphone!