Wat weten we over de ASN Bank?

Wat weten we over de ASN Bank?

De ASN Bank is een Nederlandse bank die opgericht is in 1960. De bank is onderdeel van de Volksbank N.V. en heeft als missie om met het geld van hun klanten bij te dragen aan een duurzame samenleving. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat we weten over de ASN Bank en welke producten en diensten zij aanbieden.

Duurzaam bankieren

De ASN Bank is een van de meest bekende duurzame banken in Nederland. Ze investeren alleen in sectoren die rekening houden met mens, dier en milieu. Dit betekent dat zij bijvoorbeeld niet investeren in wapenindustrie, kinderarbeid en kernenergie. Daarnaast wordt het geld van de klanten van de ASN Bank gebruikt om duurzame projecten te financieren, zoals windmolenparken en zonnepanelen.

Producten en diensten

De ASN Bank biedt verschillende producten en diensten aan voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Voor particulieren bieden zij onder andere spaarrekeningen, betaalrekeningen, hypotheek en beleggingsfondsen aan. Ook is het mogelijk om een creditcard aan te vragen bij de ASN Bank.

Voor zakelijke klanten biedt de ASN Bank zakelijke betaalrekeningen, zakelijke spaarrekeningen en leningen aan. Daarnaast hebben zij ook speciale duurzame financieringen voor ondernemingen die zich richten op bijvoorbeeld zonne-energie of biologische landbouw.

Internetbankieren

Net als veel andere banken biedt de ASN Bank de mogelijkheid om online te bankieren. Via hun internetbankieren platform kunnen klanten eenvoudig hun bankzaken regelen, zoals het overboeken van geld, het bekijken van transacties en het aanpassen van persoonlijke gegevens. Ook is het mogelijk om via de app van de ASN Bank te bankieren op je smartphone of tablet.

Klantenservice

De ASN Bank heeft een klantenservice die via verschillende kanalen bereikbaar is. Klanten kunnen telefonisch contact opnemen met de klantenservice, maar het is ook mogelijk om een vraag te stellen via het contactformulier op de website. Daarnaast heeft de ASN Bank een uitgebreide online kennisbank waar klanten antwoorden kunnen vinden op veelgestelde vragen.

Duurzaamheidsbeleid

Naast het aanbieden van duurzame producten en diensten, heeft de ASN Bank ook een duurzaamheidsbeleid voor hun eigen bedrijfsvoering. Zo streven zij naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering, onder andere door het gebruik van groene energie en het verminderen van het papierverbruik.

Ook hebben zij een strikt beleid als het gaat om het belonen van medewerkers. Bonussen worden bijvoorbeeld niet uitgekeerd op basis van winstmaximalisatie, maar op basis van duurzaamheidscriteria.

Conclusie

De ASN Bank is een duurzame bank die zich richt op het investeren in een duurzame samenleving. Ze bieden verschillende producten en diensten aan, zoals spaarrekeningen, hypotheek en beleggingsfondsen. Ook hebben zij een uitgebreid internetbankieren platform en een klantenservice die via verschillende kanalen bereikbaar is. Daarnaast heeft de ASN Bank een duurzaamheidsbeleid voor hun eigen bedrijfsvoering. Kortom, de ASN Bank is een interessante optie voor wie duurzaam wil bankieren.